Skapa en behaglig rumsupplevelse

– Med hjälp av belysningarmaturer från Lightab

Kombinationen av dagsljus och artificiellt ljus gör att vi kan skapa en behaglig miljö som stimulerar oss positivt både visuellt, emotionellt och biologiskt. Effektiv behovsanpassad ljusupplevelse såväl som harmonisk och avkopplande atmosfär under dygnets alla timmar i olika rum. Det finns många parametrar att ta hänsyn till när man ska belysa ett rum, som dagsljus, omfältsljus, styrkan på ljus, färger och färgåtergivning, inredning, arkitektur mm. Idag finns inget articifiellt ljus som kan mäta sig fysiologiskt för en människa som dagsljuset. Lightabs produktserier är därför produktutvecklade för att komplettera dagsljuset, men också för att hjälpa våra biologiska behov, effektiv vid vakenhet och harmoni vid vila samt ta tillvara vår emotionella sida, den totala upplevelse av miljön.

Kök

Den centrala mittpunkten i ett hem som kräver både effektiv arbetsbelysning såväl som mys och trivselbelysning. Anpassat ljus för alla åldrar.

Badrum

Viktigt att ljuset återger hudfärg och detaljer på ett naturligt sätt. Arbetsljus såväl som mysbelysning för harmonisk avkoppling.

Entré

Jämn belysning, både ute och inne, avbländande med tillräcklig styrka för att människor ska kunna förflytta sig säkert. Ta hänsyn till nattaktiva djur.

Landskap och byggnader utomhus

Ljussättningen ska hjälpa att framhäva byggnaders arkitektoniska egenskaper såväl som landskapets unika identitet.

Arbetsplats

Belysning som skapar en lättsam och roligare miljö att arbeta i. Belysning för samspel mellan koncentration och avkoppling, men också framkallar en rumsupplevelse som kan uttrycka olika karaktärer.

Mobil arbetsplats

Belysningen ska vara anpassad efter det arbete som ska utföras, och den ska gå att anpassa efter varje individs behov. Enhetligt ljus, minimera kontraster så mycket som möjligt.

 

Vår webbshop är endast tillgänglig för avtalade företagskunder. Privatpersoner kan tyvärr inte handla via vår webbplats. Om ert företag önskar köpa produkter från Lightab så är ni välkomna att kontakta oss.